Το ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» της Google είναι γεγονός



Άλλη μία ηλεκτρονική υπηρεσία διέθεσε στο κοινό της η Google, είναι αυτή του «πορτοφολιού» της (Google Wallet). 

Πρόκειται για μία έξυπνη που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να το χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα. 
Με το «Google Wallet» οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, απλώς ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass). 
Με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας «επικοινωνίας εγγύς πεδίου», τα τηλέφωνα θα είναι εφοδιασμένα με ειδικά «τσιπάκια» και οι χρήστες απλώς θα κουνάνε από απόσταση το κινητό τους πάνω από τα ειδικά τερματικά στα ταμεία.

Η νέα υπηρεσία «σηκώνει» αναβάθμιση αφού προς το παρόν προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Sprint), αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google. 

Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.



Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.