47χρονος άστεγος χάκερ συμμετέχει σε μία κυβερνοεπίθεση



Ένας 47χρονος άστεγος άντρας δήλωσε αθώος στην κατηγορία που τον ήθελε να συμμετέχει σε μία κυβερνοεπίθεση συντονισμένη από την περιβόητη ομάδα Anonymous, και η οποία είχε καταφέρει να ρίξει προσωρινά servers στην περιοχή Santa Cruz.

Ο Chris Doyon συνελήφθη προχθές και κρατείται μέχρι την προγραμματισμένη ακρόαση για εγγύηση την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Ο δικηγόρος του, Jay Leiderman, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει να αφήσουν τον πελάτη του ελεύθερο την Πέμπτη.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τον Doyon, εκτός από το ότι είναι άστεγος και ότι κυκλοφορεί στην περιοχή Mountain View της Καλιφόρνια, για τους τελευταίους μήνες, ενώ προηγουμένως ζούσε στους δρόμους του Berkeley και όλα αυτά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Leiderman.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Doyon, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Commander X», συμμετείχε σε μια online διαμαρτυρία που είχε οργανωθεί από το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Λαού - για το οποίο επίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι σχετίζεται με τους Anonymous- που έλαβε χώρα στις 16, Δεκεμβρίου, 2010. 

Για την διαμαρτυρία, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές τους για να ξεκινήσουν μια denial-of-service επίθεση στους διακομιστές της Santa Cruz County, προκαλώντας έτσι την προσωρινή ρήξη του συστήματος.

Ωστόσο σε ερώτηση στο δικηγόρο του εάν ο άστεγος ήταν κάτοχος κάποιου ηλεκτρονικού υπολογιστή, αυτός απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο, αν και η πρώτη του επικοινωνία είχε γίνει μέσω e-mail, αλλά υποθέτει ότι εφόσον ζει στους δρόμους ίσως το έστειλε από κάποιο internet καφέ.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος «άστεγοι χάκερ». Στην τρυφερή ηλικία των 22, ο Adrian Lamo συνελήφθη για το παραβίαση των δικτύων Yahoo, Microsoft, WorldCom, και The New York Times, χάρη στην οποία οι εταιρείες αυτές συνειδητοποίησαν τα κενά ασφαλείας στο σύστημα τους. Από τότε ο Lamo, 30 πια, έχει γίνει διαβόητη για το ότι κατέδωσε τον φερόμενο ως WikiLeaker, Bradley Manning.

Πηγή: www.proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.