Τα Windows 8 δε θα έχουν υψηλές απαιτήσεις σε hardware


Κορυφαίο στέλεχος της Microsoft φέρεται να δήλωσε πρόσφατα ότι τα Windows 8 δε θα έχουν υψηλές απαιτήσεις σε hardware. Η αντιπρόεδρος Tami Reller φέρεται να δήλωσε στο περιθώριο του Worldwide Partner Conference ότι τα Windows 8 θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τα Windows 7.


Η έκδοση 32-bit των Windows 7 θέτει ως ελάχιστες προϋποθέσεις επεξεργαστή στο1GHz, 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Η 64-μπιτη έκδοση έχει τις ίδιες απαιτήσεις σε επεξεργαστή, αλλά ανεβαίνει στα 2GB RAM και τα 20GB αποθηκευτικό χώρο. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν αν κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί το Windows XP mode ή το Aero mode.

Αν υποθέσουμε ότι τα Windows 8 θα έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τα 7, τότε δε θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ενσωματωθούν σε tablets με hardware περιορισμένων δυνατοτήτων. Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012 και μέχρι τότε όλα τα tablets θα καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές - ήδη τα tablets που κυκλοφορούν στο εμπόριο καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις της 32-bit έκδοσης. Φυσικά, και πέρα από τα tablets, θα μπορούν να τρέξουν χωρίς πρόβλημα στη συντριπτική πλειονότητα των desktop και laptop που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.