Κοστίζει το PowerPoint στην Ελβετική οικονομία



Η πλειοψηφία των εκατοντάδων εκατομμυρίων παρουσιάσεων που γίνονται καθημερινά, δεν προσφέρουν τίποτα, εκτός ίσως από χάσιμο χρόνου, υποστηρίζει ένα ελβετικό κόμμα (!).

Το APPP (Anti-PowerPoint Party) ισχυρίζεται ότι η χρήση του software παρουσιάσεων της Microsoft κοστίζει στην Ελβετική οικονομία 2.1 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 1.7 δισ. ευρώ) και αμέτρητες εργατοώρες. Συνολικά για την Ευρώπη το κόστος χρήσης του PowerPoint ανέρχεται γύρω στα 150 δισ. ευρώ (τόσα περίπου μας λείπουν για να ξεχρεώσουμε).

Σε αυτά δεν υπολογίζει τις σπαταλημένες εργατοώρες και τη βαρεμάρα που -σύμφωνα με κάποια έρευνα που επικαλείται- το 85% των εργαζομένων δηλώνει ότι νιώθει κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Στόχος του κόμματος και του ιδρυτή του κυρίου Poehm είναι να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές και να ζητήσει δημοψήφισμα -αρχικά από την κυβέρνηση της χώρας και εν συνεχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι ζητά πρακτικά; Να σταματήσει η «υποχρεωτική» χρήση του PowerPoint σε επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα και στη θέση του να προταθεί ο παλιός καλός πίνακας (ή χαρτοπίνακας).

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν για το APPP θα κατέβει και αυτόνομο στις ελβετικές εκλογές με στόχο να μπει στη Βουλή –ήδη άλλωστε ο Poehm υπολογίζει ότι είναι η τέταρτη εκλογική δύναμη στη χώρα.
Για την ιστορία, ο ιδρυτής του κόμματος έχει γράψει και ένα σχετικό βιβλίο, το οποίο και πουλά μέσω του site του κόμματος.

Ακόμη βέβαια κι αν συμφωνήσετε μαζί του είναι μάλλον απίθανο να πιστέψετε ότι τα κίνητρα του είναι 100% αγνά

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.