Nέες κονσόλες παιχνιδιών με γραφικά AMD;

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις τηςNintendo σχετικά με το Wii U έγινε γνωστό ότι η νέα κονσόλα παιχνιδιών θα είναι εξοπλισμένη με chip γραφικών της AMD. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας HardOCP, δεν είναι καθόλου απίθανο να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο η Sony και ηMicrosoft.


Η Microsoft συνεργάζεται εδώ και καιρό με την AMD, καθώς το Xbox 360 έχει chip της ATI. Ο διάδοχος της κονσόλας αναμένεται να συνεχίσει τη συνεργασία αυτή, ενώ για τη μονάδα του επεξεργαστήεξετάζεται ένα ειδικά τροποποιημένο πολυπύρηνο chip της IBM. Η Sony έχει επιλέξει GPU της Nvidia για το PlayStation 3, όμως σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση της AMD για το PlayStation 4. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε μιαBulldozer APU ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κονσόλας, είτε μια discrete GPUτης AMD που θα συνεργάζεται με ένα σύγχρονο chip της IBM.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι προς το παρόν φήμες. Τόσο η Microsoft, όσο και η Sony, μάλλον θα αργήσουν αρκετά να παρουσιάσουν νέα κονσόλα. Ακόμα κι αν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει σε ένα-δυο χρόνια που θα δούμε τους διαδόχους των PlayStation 3 και Xbox 360.


Πηγή: HardOCP

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.