McAfee: Πρόβα πολέμου οι πρόσφατες επιθέσεις hackers στη Ν. Κορέα

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των McAfee Labs, οι επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το 2009 και το 2011κατά νοτιοκορεατικών στόχων ήταν ουσιαστικά μια πρόβα για μελλοντικό κυβερνοπόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου.


Ο Dmitri Alperovitch έσπευσε να διαχωρίσει τις επιθέσεις τωνAnonymous και άλλων ομάδων hackers από τις επιθέσεις που είχαν ως στόχο sites της Ν. Κορέας. Στην περίπτωση των Anonymous, οι επιθέσεις είναι πράξεις ακτιβισμού και διαμαρτυρίας, η υπόθεση της Ν. Κορέας όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο Alperovitch υποστήριξε ότι οι επιθέσεις ήταν μια πράξη προετοιμασίας εν όψει ενδεχόμενης σύρραξης. Δεδομένου ότι ο βασικός εθνικός εχθρός της Ν. Κορέας είναι η Β. Κορέα, ο Alperovitch αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το καθεστώς της Pyongyangετοιμάζεται για πιθανό κυβερνοπόλεμο.

Αναλύοντας τα δεδομένα, η McAfee κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Β. Κορέα κατάφερε να δημιουργήσει ένα botnet στο εσωτερικό της Ν. Κορέας, εκμεταλλευόμενη ένα file sharing site. Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επιθέσεις denial of service για μικρό χρονικό διάστημα, "ρίχνοντας" κρατικά και κυβερνητικά sites. Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι επιτιθέμενοι φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους, διαγράφοντας το malware από τους μολυσμένους υπολογιστές αμέσως μετά την επίθεση.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.