H PopCap εξαγοράστηκε


Η Electronic Arts θα προχωρήσει τελικά στην εξαγορά του γίγαντα των social και casual games, PopCap, πληρώνοντας 650 εκατομμύρια δολάρια μετρητά και άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές. Η συμφωνία θα υπογραφεί τον Αύγουστο και μπορεί να περιλαμβάνει κι ένα ποσό της τάξης των 550 εκατομμυρίων δολαρίων που θα καταβληθεί τα επόμενα δύο χρόνια!


Ο John Riccitiello, διευθύνων σύμβουλος της EA, δήλωσε σχετικά: “Η EA και η PopCap είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. Το σπουδαίο ταλέντο των ανθρώπων της PopCap και τα εκπληκτικά παιχνίδια τους δίνουν ώθηση στην εταιρεία μας. Το παγκόσμιο δίκτυο της EA θα βοηθήσει την PopCap να επεκτείνει πιο γρήγορα τις δραστηριότητές της και σε άλλες ψηφιακές συσκευές, σε περισσότερες χώρες και με περισσότερα κανάλια πώλησης.”

Από την πλευρά του, ο David Roberts, διευθύνων σύμβουλος της PopCap, τόνισε: “Επιλέξαμε την EA επειδή έχει αλλάξει ολόκληρη τη νοοτροπία της ώστε αυτή να λειτουργεί γύρω από τη δημιουργία σπουδαίων παιχνιδιών και μόνο. Δουλεύοντας μαζί με την EA, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία πιο κοινωνικών και πιο διασκεδαστικών παιχνιδιών για το ευρύτερο κοινό.

Στην ανακοίνωσή της η EA δηλώνει ότι παιχνίδια σαν το Plants Vs Zombies, το Zuma και το Bejewelled θα κυκλοφορήσουν και σε άλλες πλατφόρμες.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.