Νέες καταλήξεις στις διευθύνσεις του Internet!


Πέρα από τα .com, .net και .org, υπάρχουν συνολικά 21 generic top level domains (GTLDs), χωρίς να υπολογίζονται φυσικά οι καταλήξεις των κρατών (.gr, .de κλπ). Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς ο αρμόδιος φορέας ετοιμάζεται ναεπεκτείνει σημαντικά τη λίστα τωνGTLDs.


Ο ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ανακοίνωσε ότι από τις 12 Ιανουρίου του 2012 μέχρι και τις 12 Απριλίου του ίδιου χρόνου θα δέχεται αιτήσεις για νέα GTLDs. Το κόστος της αίτησης είναι πολύ τσουχτερό (185.000 δολάρια), ενώ υπάρχει κι ένα κόστος συντήρησης $25.000 κατ' έτος. Ίσως, μάλιστα, να υπάρξουν κι άλλες χρεώσεις.

Με την ανακοίνωση του ICANN, ανοίγει ο δρόμος για νέα domains, από πολύ γενικά(.auto) έως πολύ ειδικά (.intel). Είναι βέβαιο ότι πολλοί οργανισμοί θα σπεύσουν να κατοχυρώσουν νέα GTLDs, αναμένεται πάντως να υπάρξουν και προβλήματα. Για παράδειγμα, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν μια εταιρεία από χώρα της Μέσης Ανατολής επιχειρήσει να κατοχυρώσει το .jihad. Θα το δεχτεί ο ICANN; Κι αν όχι, με τι σκεπτικό θα το απορρίψει; Θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο για να το μάθουμε.

Πηγή: CNET

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.