Στα αμερικανικά καταστήματα ο πρώτος φορητός με λειτουργικό Chrome

Η νοτιοκορεατική Samsung παρουσίασε στην αγορά των ΗΠΑ το Chromebook, τον πρώτο φορητό υπολογιστή που τρέχει το λειτουργικό σύστημα Chrome της Google, σχεδιασμένο να λειτουργεί μονίμως συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Παραμένει όμως αμφίβολο αν η νέα πρόταση έχει το περιθώριο να ανταγωνιστεί τις ταμπλέτες.

Το Chromebook, με βάρος γύρω στα 1,3 κιλά και πάχος μόλις δύο εκατοστά, βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Atom, έχει οθόνη με ανάλυση 1.280 επί 800 εικονοστοιχεία και αντί για σκληρό δίσκο διαθέτει οδηγό στερεάς κατάστασης (SSD) των 16 Gigabyte.

Η έκδοση με ασύρματη δικτύωση Wi-Fi τιμάται στις ΗΠΑ 429 δολάρια (305 ευρώ), ενώ η έκδοση με Wi-Fι και 3G κοστίζει 499 δολάρια (354 ευρώ).

Η κεντρική ιδέα πίσω από το Chrome είναι η αντικατάσταση του εγκατεστημένου λογισμικού με διαδικτυακές εφαρμογές που τρέχουν στο λεγόμενο νέφος -όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές γραφείου του Google Docs.

Πολλοί όμως αμφιβάλλουν ότι οι χρήστες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το συμβατικό λογισμικό και να αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα τους online.

Σύμφωνα με την κριτική του CNet, το Chrome είναι προβληματικό κατά την εργασία offline και επιπλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με κοινά αρχεία όπως το ZIP. H έλλειψη διαθέσιμων προγραμμάτων μπορεί επίσης να προβληματίσει τους ενδιαφερόμενους.

Διαφορετική είναι όμως η εκτίμηση της Acer, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της Chromebook σύντομα.



Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.