Κλιμακώνεται ο πόλεμος Apple-Samsung


Ένα νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Apple και τη Samsungγια τις φορητές συσκευές προστέθηκε πρόσφατα, με τη Samsung να αξιώνει πρόσβαση στα iPad 3 και iPhone 5, πριν αυτά κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το αίτημα αυτό έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας η Samsung καλείται να παραδώσει στην Apple προϊόντα της σειράς Galaxy S και Tab. Η Apple είχε ζητήσει να παραλάβει μοντέλα που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, προκειμένου να διαπιστώσει αν η Samsung έχει αντιγράψει τα iPad και iPhone.

Εν ολίγοις, οι δύο εταιρείες κατηγορούν η μία την άλλη ότι έχει υποκλέψει σχεδιαστικά και άλλα μυστικά. Την αρχή έκανε η Apple, κατηγορώντας τη Samsung ότι τα Galaxy S και Tab αποτελούν αντιγραφή των iPhone και iPad, αντίστοιχα. Λίγες ημέρες μετά, η Samsung απάντησε με δική της μήνυση, στην οποία οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι, αλλά η πορεία της υποκλοπής είναι αντίστροφη.

Αυτό που ουδείς μπορεί να προβλέψει, είναι αν η δικαστική διαμάχη θα επηρεάσει τησυνεργασία των δύο εταιρειών. Η Apple προμηθεύεται ημιαγωγούς της Samsung για τα προϊόντα της και η διαμάχη αυτή μόνο καλό δε θα κάνει στη συνεργασία. Η Apple, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι αντίπαλός της είναι μόνο το mobile τμήμα της Samsung και όχι το σύνολο της εταιρείας, επιχειρώντας έτσι να διαφυλάξει τη σχέση της με τον κορεάτικο όμιλο.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.