Σημαντικές απώλειες για την Nvidia


Είναι κοινό μυστικό ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 δεν ήταν ιδιαίτερα θετικό για την αγορά υπολογιστών. Σίγουρα, όμως, η Nvidia δεν περίμενε να δει το μερίδιό της να υποχωρεί σετόσο μεγάλο βαθμό, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Jon Peddie Research.

Η αναλυτές εκτιμούν ότι το μερίδιο αγοράς της Nvidia στο χώρο των καρτών γραφικών έχει υποχωρήσει συνολικά κατά 28%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Κι επειδή όπου υπάρχουν χαμένοι, υπάρχουν και κερδισμένοι, η AMD είδε το μερίδιό της να αυξάνεται κατά 15%, ενώ η Intelείχε κέρδη της τάξης του 10%

Αν οι υπολογισμοί είναι ακριβείς, η Nvidia έχει υποχωρήσει για τα καλά στην τρίτη θέση, πίσω από την Intel και την AMD. Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εκτός από τις discrete κάρτες γραφικών που μπορεί να αγοράσει ο καθένας σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, συνυπολογίζονται και οι ενσωματωμένες σε chipsets και CPUs κι εκεί η Nvidia υστερεί έναντι των AMD και Intel. 

Παρ' όλα αυτά, είναι σαφές ότι η Nvidia αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα πρέπει να κάνει σύντομα κάτι, αν δε θέλει να δει και περαιτέρω μείωση των ποσοστών της.
Πηγή: zdnet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.