Η Google ετοιμάζει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης


Τον τελευταίο καιρό, η Googleδοκιμάζει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα. Έτσι, πέρα από τη διαρκή βελτίωση του αλγορίθμου στο παρασκήνιο, η εταιρεία προωθεί τώρα και στιλιστικές αλλαγές.

Οι δοκιμές γίνονται πάνω σε ένα τυχαίο δείγμα. Οι επιλεγμένοι χρήστες βλέπουν αυτές τις ημέρες μια ελαφρώς τροποποιημένη σελίδα με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους. Η βασική αλλαγή είναι η "αραίωση" των στοιχείων που συνθέτουν μια σελίδα αποτελεσμάτων. Έτσι, υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος μεταξύ των αποτελεσμάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι χρήστες βλέπουν και μια ανεπαίσθητηοριζόντια γραμμή από κουκίδες να χωρίζει τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στη δοκιμαστική αυτή έκδοση η Google έχει αφαιρέσει τους συνδέσμουςcached και similar που υπάρχουν μέχρι σήμερα και που επιτρέπουν την εμφάνιση μιας προηγούμενης έκδοσης της εκάστοτε σελίδας ή μιας λίστας με παρόμοια αποτελέσματα.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε πότε θα περάσουν οι αλλαγές αυτές σε όλους τους χρήστες. Προφανώς, η Google θα περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρει το απαραίτητο feedback από τους δοκιμαστές.
Πηγή: pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.