Facebook και Google "καλοβλέπουν" το Skype


Πληροφορίες φέρουν τόσο τη Google, όσο και το Facebook να μονομαχούν στο παρασκήνιο με "μήλον της έριδος" το Skype. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες κινούνται είτε για τηνεξαγορά της εταιρείας διαδικτυακής επικοινωνίας, είτε για μια στρατηγική συνεργασία ή κοινοπραξία.

Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι θα γίνει στο τέλος, αν βέβαια το ενδιαφέρον είναι πραγματικό και όχι μια από τις χιλιάδες φήμες που κυκλοφορούν καθημερινά στον κόσμο των εταιρειών. Το μόνο στοιχείο που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική που ακολουθεί το Skype τον τελευταίο καιρό και η οποία αφορά κυρίως συμφωνίες σε επιχειρηματικό επίπεδο (business to business). Από αυτή την άποψη, η Google φαίνεται να είναι καλύτερη επιλογή για συνεργασία. Η εταιρεία του Larry Page κινείται και σε consumer και σε corporate επίπεδο, ενώ αντίθετα το Facebook είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σειδιώτες καταναλωτές.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι για την ώρα θεωρητική συζήτηση, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται το Skype θα κληθεί σύντομα να λάβει σημαντικές αποφάσεις.
Πηγή: zdnet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.