Εκκίνηση σε Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode).

Η ασφαλείς λειτουργία είναι μια λειτουργία κατά την οποία τα windows ανοίγουν μόνο με τους απαραίτητους drivers και συσκευές, δηλαδή ήχος, δίκτυο, γραφικά κτλπ δεν λειτουργούν οπότε ουσιαστικά είναι ένα περιβάλλον για έλεγχο της λειτουργίας των windows.

Μόλις ξεκινάει ο υπολογιστής μετά την εμφάνιση των συσκευών και πριν ξεκινήσουν τα windows πατάς από το πληκτρολόγιο το πλήκτρο F8, έτσι αντί να εκκινήσουν τα windows θα σου βγάλει μια λίστα με επιλογές από κει επιλέγουμε την επιθυμητή

Εικόνα

Οι επιλογές είναι οι εξής

1) Safe Mode (Ασφαλής λειτουργία)
όπως ανάφερα και πιο πάνω ανοίγουν τα windows μόνο με τους βασικούς drivers, για παρατηρήσετε και ότι η ανάλυση είναι η μικρότερη δυνατή.

2) Safe Mode With Networking (ασφαλής λειτουργία με δίκτυο) 
εκτός από τους βασικούς drivers φορτώνονται και οι drivers των καρτών δικτύου, έτσι ενώ είσαι σε ασφαλή λειτουργία μπορεί να πλοηγηθείς και στο διαδίκτυον.

3) Safe Mode With Command Prompt (Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών)
Εδώ αντίστοιχα σου φορτώνει και την Κονσόλα αποκατάστασης (CMD) αλλά όχι το γραφικό περιβάλλον

4) Enable Boot Logging (Ενεργοποίηση καταγραφής εκκίνησης)
Με αυτήν την επιλογή, καταγράφονται στο C:\Windows\ntbtlog.txt όσοι drivers φορτώθηκαν, έτσι μπορείς να ψάξεις τον προβληματικό που δεν φορτώθηκε. 

5) Enable Low Resolution Video (Ενεργοποίηση χαμηλής ανάλυσης)
Αυτή η επιλογή σου φορτώνει το λειτουργικό σε ανάλυση 640x480 και ενδείκνυται σε περιπτώσεις που έχουμε πρόβλημα με τον driver ή γενικά με την κάρτα γραφικών

6) Last Known Good Configuration (Τελευταίες γνωστές σωστές ρυθμίσεις)
Αυτή συνήθως είναι και η πρώτη μας επιλογή αν κάτι πάει στραβά, ξεκινάει το σύστημα μας με την τελευταία ρύθμιση των drivers που λειτουργούσαν σωστά.

7) Directory Services Restore Mode (Λειτουργία επαναφοράς υπηρεσιών καταλόγου)
Αυτή η επιλογή βάζει offline τον Active Directory

8) Debugging Mode (Κατάσταση λειτουργίας εντοπισμού σφαλμάτων)
η επιλογή αυτή όπως και η πιο πάνω χρησιμεύει μόνο σε πεπειραμένους χρήστες μιας που ενεργοποιεί το debugging στον πυρήνα του λειτουργικού.

9) Disable automatic restart on system failure
Αυτή είναι μια σημαντική επιλογής μιας που κατά την εκκίνηση αν το σύστημα μας εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, δεν κάνει επανεκκίνηση αλλά σταματάει στην οθόνη με το πρόβλημα. Έτσι μπορούμε να δούμε εκκίνες τις μπλε οθόνες (BsoD) που εξαφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτων.

10) start windows normally (Κανονική εκκίνηση)
Απλά εκκινεί τα windows με κανονικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.