Άνοδος για τα PC games


Η παγκόσμια αγορά των PC games γνώρισε ανάπτυξη της τάξης του 20% την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με μια αναφορά που εξέδωσε ο οργανισμός PC Gaming Alliance.


Η πιο πρόσφατη αναφορά του οργανισμού αυτού, με τον τίτλο “Horizons”, αναφέρει ότι η αγορά σημείωσε 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο το 2010, ενώ σε καμία περιοχή του κόσμου δεν παρατηρήθηκε ύφεση. Οι πιο παραδοσιακές αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Κορέα και η Ιαπωνία συγκέντρωσαν τα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το συνολικό ποσό, γνωρίζοντας ανάπτυξη 19%. Εκείνη που ξεχώρισε, όμως, ήταν η Κίνα, που έφτασε τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο.

Το αφεντικό της PCGA, Matt Ployar, δήλωσε σχετικά: “Οι προβολείς στρέφονται ξανά στην αγορά των PC games. Δύο από τους παράγοντες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα είναι τα πρωτοποριακά επιχειρηματικά μοντέλα που προσφέρουν την πρόσβαση σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού μέσω της ψηφιακής διανομής και της δωρεάν online συμμετοχής σε αυτά, αλλά και τα ίδια τα παιχνίδια, που κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορέσουν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του οικοσυστήματος των PCs και παραμένουν επικερδή. Οι σημαντικοί εκδότες θεωρούν πλέον τα έσοδα από την ψηφιακή διανομή των παιχνιδιών τους σημαντικά για την ανάπτυξη των εταιρειών τους, και είναι ξεκάθαρο ότι η απόδοση της αγοράς των PC games το 2010 θα επιφέρει σημαντικές επενδύσεις στον χώρο.”

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να πούμε ότι τα πλήρη στοιχεία αυτής της αναφοράς διατίθενται μόνο στα μέλη της PCGA, και η εγγραφή ως μέλος της κοστίζει από 5.000 μέχρι 30.000 δολάρια. Η μεθοδολογία που στήριξε την αναφορά είναι άγνωστη και ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι σημαντικές υπηρεσίες ψηφιακής διανομής παιχνιδιών, όπως η Steam, αρνείται να προσφέρει τα δεδομένα των πωλήσεών της σε άλλες εταιρείες.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.