Και νέο "θερμό επεισόδιο" με πρωταγωνιστές τη Google και την Κίνα



Νέους τριγμούς στις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στη Google και το καθεστώς της Κίναςπροκαλούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στο Gmail. Πολλοί χρήστες της υπηρεσίας στην Κίνα ανέφεραν δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google.

Μεταξύ άλλων, οι Κινέζοι χρήστες του Gmail ανέφεραν ότι κάποια mail δεν αποστέλλονται ποτέ, ενώ δε μπορούν να δώσουν τη σήμανση Unread σε μηνύματα που έχουν ήδη διαβάσει.

Η Google επιτέθηκε στο καθεστώς του Πεκίνου, με τον εκπρόσωπό της να αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη στάση των αρχών. "Από την πλευρά μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ψάξαμε πάρα πολύ. Πρόκειται για μπλοκάρισμα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι φταίμε εμείς".

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Google και την Κίνα έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους περίπου ένα χρόνο πριν, όταν η εταιρεία κατηγόρησε το Πεκίνο για επιθέσεις στις υπηρεσίες της, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση της χώρας. Έκτοτε έχουν γίνει κάποια βήματα για τη βελτίωση της κατάστασης, όμως φαίνεται ότι τις δύο πλευρές χωρίζει ένα αγεφύρωτοχάσμα.
Πηγή: CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.