Το Google αυτοκίνητο οδηγεί μόνο του

Μόνο μυστικό δεν είναι ότι το Google εξελίσσει συστήματα που σύντομα θα είναι σε θέση να οδηγούν και να καθοδηγούν τα αυτοκίνητα χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τον οδηγό. Για την ακρίβεια, το Google έχει προχωρήσει τόσο πολύ με την εξέλιξη του συστήματος που έχει στήσει μια “μίνι πίστα δοκιμών” στο TED ώστε να μοιραστεί με τον κόσμο την επιτυχία του δημιουργήματος τους. Αν αναρωτιέστε γιατί το Google ασχολείται με αυτοκίνητα, η απάντηση είναι απλή.

Αυτό που έχει σημασία και φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι το αυτοκίνητο του Google μπορεί όχι απλά να οδηγήσει αλλά να οδηγήσει οριακά (δυναμώστε την ένταση αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και γρήγορα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην δεδομένη διαδρομή τα ηλεκτρονικά και οι αλγόριθμοι του Google έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν τον χώρο και να ανταποκριθούν αρκετά γρήγορα ώστε τα λάστιχα να “σπινιάρουν” και να “τσιρίζουν” ενώ το αυτοκίνητο παραμένει εντός πορείας.

Φανταστείτε το μέλλον με Google αυτοκίνητα να κινούνται αυτόνομα και να καταγράφουν εικόνες για το Google maps και το Street View ή δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με Google αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και μικρή απόσταση το ένα από το άλλο ώστε να εκμεταλλεύονται πλήρως το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Μπορείτε βέβαια να φανταστείτε και αυτοκίνητα πόλης που ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στην πόλη και η πόλη ξέρει ακριβώς που βρίσκεται το κάθε αυτοκίνητο ώστε να ρυθμίζει τα φανάρια ανάλογα για συνεχή και ομαλή ροή οχημάτων ροή αντί για το γνωστό σταμάτα – ξεκίνα, με αποτέλεσμα οικονομία στα καύσιμα, εύρεση parking κλπ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.