Διαθέσιμη για κατέβασμα η νέα έκδοση του Google Chrome

http://www.youtube.com/user/googlechrome?blend=1&ob=4
Η Google παρουσίασε τη νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο Chrome, η οποία υπόσχεται μεταξύ άλλων αυξημένη ταχύτητα στην προβολή ιστοσελίδων και τη λειτουργία διαδικτυακών εφαρμογών.

H έκδοση 10 του Chrome είναι ταχύτερη, απλούστερη και ασφαλέστερη,ανακοίνωσε η Google στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux. Στους υπολογιστές στους οποίους τo Chrome βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο, η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα.

Κυριότερο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η ταχύτερη μηχανή για τη Javascript,  τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαδικτυακών προγραμμάτων, όπως είναι για παράδειγμα το Gmail και τα Google Docs.

Aκόμα, η νέα έκδοση διορθώνει 23 κενά ασφάλειας και απομονώνει το Adobe Flash στη μνήμη του υπολογιστή ώστε να αποτρέψει τυχόν ηλεκτρονικές εισβολές.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και όσον αφορά τα bookmarks και την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης. Επίσης, στο νέο Chrome οι ρυθμίσεις εμφανίζονται σε καρτέλα (tab), αντί σε ξεχωριστό αναδυόμενο παράθυρο.

Η νέα έκδοση αξιοποιεί επίσης την κάρτα γραφικών για την προβολή βίντεο, ωστόσο το hardware acceleration δεν χρησιμοποιείται σε άλλες λειτουργίες, όπως θα συμβαίνει με τα επερχόμενα ανταγωνιστικά προγράμματα Firefox 4 και Internet Explorer 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.