Νέες αποδοτικότερες και οικονομικότερες οικιακές κυψέλες καυσίμου από την Panasonic


Νέες αποδοτικότερες και οικονομικότερες οικιακές κυψέλες καυσίμου από την Panasonic
Η Panasonic σήμερα στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εξελίξει έναν νέο τύπο μιας οικιακής κυψέλης καύσιμου, η οποία είναι αποδοτικότερη και φθηνότερη από τις υπάρχουσες λύσεις.

Η νέα κυψέλη καύσιμου έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία TokyoGas και είναι σε θέση να επιτύχει ενεργειακή μετατροπή της τάξης του 40%, δείκτης που είναι ο υψηλότερος παγκοσμίως αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την εταιρεία. Η προηγούμενη λύση της εταιρείας προσέφερε ενεργειακή μετατροπή της τάξης του 37%.
Η ισχύς εξόδου για το νέο μοντέλο είναι 250W– 750W και απαιτεί για την τοποθέτηση του περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα, κάτι που σημαίνει μικρότερο αποτύπωμα κατά 50% από τις τρέχουσες λύσεις. Επιπλέον είναι σε θέση μειώσει την κατανάλωση ενέργειας 35% κατά μέσο όρο και τις εκπομπές του CO2 – διοξειδίου του άνθρακα – γύρω στο 48%.

 
Σύμφωνα με την Panasonicη νέα Ene-Farm είναι σε θέση να μειώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού για την μέση Ιαπωνική οικογένεια από 600 μέχρι και 725 δολάρια. Η εταιρεία TokyoGas θα ξεκινήσει την διάθεση στην αγορά της Ιαπωνίας για την Ene-Farm κάποια στιγμή τον Απρίλιο με τιμή που θα κυμαίνεται από 14.000 μέχρι 17.000 δολάρια, μειωμένη κατά 30% σε σύγκριση με τις υπάρχουσες λύσεις.
Πηγή: Crunchgear

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.