Πόσο κόστισε η διακοπή του Internet στην Αίγυπτο


Πόσο κόστισε η διακοπή του Internet στην Αίγυπτο

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη [ΟΟΣΑ] υπολόγισε ότι το οικονομικό κόστος από το blackout του Internet στην Αίγυπτο ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό όμως είναιμεγαλύτερο, καθώς η διακοπή διήρκεσε έξι μέρες [από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου] και όχι πέντε, όπως υπολόγισε ο ΟΟΣΑ. Κάθε μέρα 18 εκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από κέρδη για τις επιχειρήσεις, ποσό που αντιστοιχεί στο 3-4% του ΑΕΠ της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο τουρισμός και τα τηλεφωνικά κέντρα. Ειδικά το τελευταίο δεν θα πρέπει να παραβλέπεται, καθώς το outsourcing υπηρεσιών στην Αίγυπτο αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο κλάδο της εθνικής οικονομίας και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Υπολογίζοντας λοιπόν παράγοντες όπως αυτοί να φέρνουν 4 εκατομμύρια δολάρια ανά ημέρα, σύμφωνα με το Forbes, το συνολικό κόστος των έξι ημερών διακοπής ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια. Ακόμη και όταν οι συνδέσεις αποκαταστάθηκαν, οι ταχύτητες ήταν αρκετά αργές, γεγονός που θα πρέπει να υπολογιστεί επίσης ως επιπλέον κόστος.

Η σημαντικότερη απώλεια όμως, είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις που θα έχει το blackout στις επιχειρήσεις, καθώς πολλές ξένες επιχειρήσεις θα αποθαρρυνθούν από το να επενδύσουν σε επιχειρήσεις της χώρας μελλοντικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.