Google Chrome 9 με νέα χαρακτηριστικά

Τρεις είναι οι βασικές καινοτομίες που εισάγει η τελευταία έκδοση του web browser της Google. Καταρχάς, η πιο εντυπωσιακή προσθήκη είναι η ενσωμάτωση του WebGL, ενός προγραμματιστικού συνόλου που αποσκοπεί στην εμφάνιση πολύπλοκων 3D graphics απευθείας μέσα από τον browser χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης εξωτερικών extensions.

Το άλλο καινούριο χαρακτηριστικό είναι το Chrome Instant. Παρόμοιο με το Google Search Instant, επιτρέπει το άμεσο φόρτωμα μιας ιστοσελίδας, αμέσως μόλις αρχίσουμε και σχηματίζουμε το URL της, ακόμη κι αν δεν πατήσουμε Enter. Επειδή αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να μην βολεύει κάποιους χρήστες, η Google δεν το ενεργοποίησε εξ ορισμού, κι έτσι προτείνει να το δοκιμάσετε πρώτα, τσεκάροντας τη σχετική επιλογή από τις ρυθμίσεις του browser.

Το τρίτο νέο στοιχείο, είναι το Chrome Web Store που νοικοκυρεύει την υπόθεση των extensions, των themes αλλά και των web apps που είναι διαθέσιμα για τον Chrome, συγκεντρώνοντάς τον κάτω από έναν ενιαίο χώρο. Σίγουρα είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την εύκολη αναβάθμιση των δυνατοτήτων του browser και θα βοηθήσει ώστε να το προτιμήσουν κι άλλοι χρήστες έναντι άλλων browsers.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.