Οι πρωταθλητές της πειρατείας


Πέντε χώρες είναι υπεύθυνες για το 54% του συνόλου της πειρατείας στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Entertainment Software Association, ενός οργανισμού που ζητά 33 χώρες συνολικά να συμπεριληφθούν σε έναν κατάλογο παρακολούθησης των εξελίξεων σε αυτά τα έθνη σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβουν για την καταπολέμησή της.


Σύμφωνα με την ESA, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Κίνα και στη Βραζιλία η πειρατεία έχει φτάσει σε “εντυπωσιακά υψηλά” επίπεδα, συγκεντρώνοντας τις 78 από τις 144 εκατομμύρια παράνομες συνδέσεις σε P2P δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, από αυτές τις πέντε ξεχώρισε η Ισπανία, για την οποία η ESA ζητά να σχηματίσει με την Κίνα και τον Καναδά μία ομάδα προτεραιότητας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ψάξαμε και βρήκαμε το σχετικό έγγραφο και είδαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των 33 χωρών. Μάλιστα, η αναφορά για τη χώρα μας καταγράφει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Θεωρεί ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει αμελήσει την εφαρμογή των μέτρων που της προτάθηκαν το 2009 και εκφράζει φόβους ότι με την παρούσα οικονομική κρίση η πειρατεία θα αυξηθεί, επειδή οι καταναλωτές δεν θα έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράζουν νόμιμο λογισμικό.

Λέει επίσης ότι παρά τις προσπάθειες του ΣΔΟΕ η πώληση πειρατικού λογισμικού συνεχίζεται στα πανεπιστήμια και στους δρόμους κι ότι η όποια μείωση έχει καταγραφεί οφείλεται στο γεγονός ότι οι πειρατές προτιμούν τα P2P δίκτυα από τους φυσικούς δίσκους. Τέλος, αναφέρει ότι παρά το κλείσιμο ενός πολύ σημαντικού P2P δικτύου, που απασχόλησε έντονα και τη δημοσιότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια και επομένως, θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμησή τους.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.