Η Apple αρνείται να αποκαλύψει ποιος θα είναι ο διάδοχος του Στιβ Τζομπς

Οι μέτοχοι της Apple τελικά απέρριψαν πρόταση που καλούσε την εταιρεία να αποκαλύψει το σχέδιο διαδοχής, σε περίπτωση που ο Στιβ Τζομπς αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα ηνία της εταιρείας.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο σε εσωτερικό επίπεδο, προειδοποίησε όμως η δημοσιοποίησή του θα αποκάλυπτε εμπιστευτικές πληροφορίες και θα έπληττε την ευελιξία της εταιρείας στο να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει στελέχη.

Η ανακοίνωση έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Τζομπς σε αναρρωτική άδεια επ' αόριστον. Η απουσία του πιθανότατα σχετίζεται με την παλαιότερη περιπέτειά του με τον καρκίνο του παγκρέατος, ή με τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία υποβλήθηκε το 2009.

Ο εμβληματικός ηγέτης της Apple γιορτάζει τα 56α του γενέθλια την Πέμπτη.

Αν και επισήμως απουσιάζει σε άδεια, φέρεται να έχει κατ' οίκον συναντήσεις και τηλεφωνικές συνεννοήσεις με τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας του.

Η πρόταση να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο διαδοχής απορρίφθηκε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων την Τετάρτη, παρουσία του Τιμ Κουκ, προσωρινού αντικαταστάτη του Τζομπς.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο των εργαζόμενων της Apple, στο οποίο ανήκουν 11.484 μετοχές της εταιρείας, είχε ζητήσει να συνταχθεί σχέδιο διαδοχής, το οποίο θα διασφαλίσει μια «ομαλή μετάβαση» στην περίπτωση που ο Τζομπς πάψει να είναι διευθύνων σύμβουλος.

*Στο μεταξύ, η Apple προσκάλεσε τους δημοσιογράφους σε μια παρουσίαση που θα πραγματοποιήσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 2 Μαρτίου.

Όλα δείχνουν ότι στην παρουσίαση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου υπολογιστή-ταμπλέτα iPad.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.