Νέες φήμες για εξαγορά της AMD


Νέες φήμες για εξαγορά της AMD
Πριν από λίγους μήνες, κυκλοφόρησε μια φήμη που ήθελε την Oracle να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της AMD. Η πληροφορία διαψεύστηκε άμεσα από την AMD, φαίνεται όμως ότι τα σενάρια επιμένουν. Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Dell.


Η φημολογία των ημερών είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της AMD να σημειώσει κέρδη 5%, μια εξέλιξη που δείχνει ότι οι μέτοχοι της εταιρείας δε θα έλεγαν "όχι" σε μια ενδεχόμενη εξαγορά. Επισήμως, βέβαια, οι πληροφορίες για ενδιαφέρον της Dell δεν επιβεβαιώνονται από καμία μεριά. Υπάρχουν, μάλιστα, συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους η Dell δε θα ήταν σκόπιμο να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Ο πρώτος είναι ότι τυχόν εξαγορά της AMD σημαίνει αυτόματα ότι αποδυναμώνεται -έως διακόπτεται οριστικά- η συνεργασία της Dell με την Intel, καθώς οι επεξεργαστές για τους υπολογιστές της εταιρείας θα προέρχονται από τις υποδομές της AMD. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ύψος της επένδυσης. Η κεφαλαιοποίηση της AMD υπολογίζεται στα 5,8 δισ. δολάρια κι εκτιμάται ότι η Dell θα μπορούσε να εξαγοράσει την εταιρεία καταβάλλοντας ένα ποσό μεταξύ 7 και 8 δισ. δολαρίων.


Παρά τα αντικίνητρα, πάντως, τα σενάρια επιμένουν. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που λένε ότι η άρνηση του Dirk Meyer να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από το τιμόνι της AMD. Σημειωτέον ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει οριστεί ο αντικαταστάτης του Meyer και ίσως αυτή η καθυστέρηση να έχει τη δική της σημασία για το μέλλον της εταιρείας.
Πηγή: channelregister

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.