Λάθος το Age of Empires III


Το τρίτο παιχνίδι της σειράς στρατηγικής Age of Empires της Microsoft ήταν ένα τεράστιο λάθος, σύμφωνα με ένα από τα στελέχη-κλειδιά της ομάδας ανάπτυξης.


Σε συνέντευξή του σε ξένο μέσο ενημέρωσης, ο Bruce Shelley, ιδρυτής της Ensemble Studios, εξήγησε ότι η εταιρεία ανάπτυξης προσπάθησε με υπερβάλλοντα ζήλο να αναζωογονήσει την σειρά και με αυτόν τον τρόπο κατέστρεψε το παιχνίδι.

“Στο Age of Empires 3 δοκιμάσαμε πολλές καινούριες ιδέες. Νομίζω πως ήταν ένα τεράστιο λάθος. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα ήταν ίδιο κατά 30%, δανεισμένο από άλλους επιτυχημένους τίτλους κατά ένα άλλο 30% και πρωτοποριακό στο ίδιο ποσοστό. Προσπαθήσαμε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε,” δήλωσε.

Ο Shelley πρόσθεσε ότι προς το τέλος της διαδικασίας ανάπτυξης η Ensemble προσπάθησε να υπαναχωρήσει και να επιστρέψει το παιχνίδι στο παραδοσιακό gameplay του, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά: “Φανταστείτε ένα παιδί που αλλάζει όλη τη σειρά των προγραμματισμένων καναλιών στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και προσπαθεί στη συνέχεια να τα επαναφέρει όπως ήταν. Πολύ απλά, αυτό που είχαμε φτιάξει δεν ήταν πλέον ένα Age of Empires.”

Το στούντιο έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τη Microsoft να αφαιρέσει την ονομασία από το παιχνίδι και να το κυκλοφορήσει ως κάτι ανεξάρτητο, αλλά η Microsoft αρνήθηκε. Η Ensemble Studios διαλύθηκε τελικά το 2009, έχοντας κυκλοφορήσει μετά από το Age of Empires III δύο expansions και το Halo Wars για το Xbox 360.

Από την άλλη, η σειρά εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει. Την περασμένη χρονιά η Microsoft ανακοίνωσε ένα online, δωρεάν reboot της σειράς που αναπτύσσεται από τη Robot Entertainment. Ο τίτλος αυτός θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.