20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, με την Google


20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, με την Google
Για να γιορτάσει την επέτειο γέννησης του Ιούλιου Βερν, το logoστη σελίδα αναζήτησης της Google σήμερα μεταμορφώθηκε σε φινιστρίνι υποβρυχίου –του Ναυτίλουσυγκεκριμένα- φόρος τιμής στο συγγραφέα του κλασικού "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα".

Η σχεδιάστρια του συγκεκριμένου doodle, Jennifer Hom εξηγεί την απόφαση να τιμήσει τον Βερν ως κάποιον που έδωσε ώθηση στη φαντασία της ως παιδί: "Αναπολώντας συνειδητοποιώ ότι αυτό που με ενθουσίαζε πιο πολύ ήταν το άγνωστο: μια δημιουργική σπίθα και η φανταστική εξερεύνηση που ακολουθούσε. Από τότε γνώρισα καλύτερα το έργο του και εξακολουθώ να πιστεύω πως η εξερεύνηση είναι η ουσία στα μυθιστορήματα του Βερν. Οι ιστορίες του τραβούν τους αναγνώστες σε έναν κόσμο γεμάτο απεριόριστες δυνατότητες – είτε στα σύννεφα, είτε στο έδαφος είτε κάτω από τη θάλασσα".

Η Hom λέει ότι το σημερινό doodleγια τα 183α γενέθλια του Βερν "προσπαθεί να αποτυπώσει την αίσθηση της περιπέτειας και της εξερεύνησης". Και το καταφέρνει αυτό με τη βοήθεια της CSS3 και του accelerometer στη συσκευή σας. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο σχέδιο –δηλαδή να πλοηγήσετε τον Ναυτίλο- χρησιμοποιώντας το μοχλό ελέγχου στο πλάι ή απλά περιστρέφοντας τη συσκευή σας. Εκτός λοιπόν από την εξερεύνηση, το doodle επιδεικνύει και μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.