Βίοι αντίθετοι για Yahoo και Google


Βίοι αντίθετοι για Yahoo και Google
Η Yahoo ανακοίνωσε ένα νέο κύμα απολύσεων, το οποίο αφορά περίπου140 άτομα. Από την άλλη πλευρά, ηGoogle εκτιμά ότι 2011 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και για το λόγο αυτό είναι έτοιμη να προχωρήσει στην πρόσληψη περίπου 6.000 άτομων για τα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της California.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Yahoo προχωρά σε απολύσεις. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία έδειξε την πόρτα της εξόδου σε 600 και πλέον άτομα, προκειμένου να συμπιέσει τις δαπάνες της. Η Yahoo βλέπει τα οικονομικά της μεγέθη να συρρικνώνονται, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει ακόμα πολλές αγορές.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν και παραμένει η εικόνα στο στρατόπεδο της Google. Ο κολοσσός του σύγχρονου Internet προσέλαβε πάνω από 4.500 άτομα μέσα στο 2010 και σχεδιάζει να στρατολογήσει πολύ περισσότερο κόσμο αυτή τη χρονιά. Μέχρι το τέλος του2012, η Google φιλοδοξεί να απασχολεί περίπου 30.000 ανθρώπους. Σημειωτέον ότι πέρα από τους 6.000 υπαλλήλους για το Mountain View, η εταιρεία θα προσλάβει και1.000 άτομα για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.