GParted Το καλύτερο εργαλείο για τον σκληρό σας.


GParted είναι το επίσημο λογισμικό partitionnement του δίσκου του περιβάλλοντοςGNOME. Μπορεί να εξυπηρετήσει για να δημιουργήσει, να καταστρέψει, re-dimensionner, να ελέγξει και να αντιγράψει χωρισμοί, και συστήματα των αρχειοθετήσεων ποιοι εκεί βρίσκονται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως να κάνει μια θέση για να εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα της εκμετάλλευσης, να αναδιοργανώσει τη χρησιμοποίηση του δίσκου, να αντιγράψτε τα δεδομένα που κατοικούν σε σκληρούς δίσκους και να πραγματοποιήσουν έναν καθρέφτη ενός χωρισμού σε άλλο δίσκο (ο δίσκος εικόνα).
Χρησιμοποιεί libparted να ανιχνεύσει και να χειριστούν τους περιφερειακούς και τα τραπέζια του χωρισμού ενώ αρκετά εργαλεία του συστήματος των αρχειοθετήσεων (optionnel) φέρνουν τη λήψη στη χρέωση των απόντων συστημάτων των αρχειοθετήσεων του libparted. Αυτά προαιρετικά πακέτα θα ανιχνευθούν κατά τη διάρκεια την εκτέλεση και δεν ρωτούν την ανασυγκρότηση GParted.
GParted γράφεται C++ και χρησιμοποιεί gtkmm όπως η γραφική βιβλιοθήκη της διασύνδεσης.
GParted περιλαμβάνεται επίσης μέσα στο ΔΣUbuntu, όπως η χρησιμότητα.

Έκδοση

LiveCD

Υπάρχει επίσης μια έκδοση Live ΔΣ κάτω από το όνομα GParted LiveCD[1], anciennement ιδρυμένος διανομή Slackware και στηριγμένος διανομή Gentoo και χτίζει στον πυρήνα Linux 2.6.
Το liveCD διατηρείται από τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη Gparted, εκτός από για την έκδοση 0.3.5 που προστέθηκε στο liveCDSystemRescueCd[2].

LiveUSB


Υπάρχει μια έκδοση Live USB κάτω από το όνομα GParted LiveUSB. Για την έκδοση 0.3.4, η έκδοση LiveUSB πρέπει να πραγματοποιηθεί με το χέρι με το liveCD GParted και με το liveCD SystemRescueCd για την έκδοση 0.3.5.
Για Download του liveCD&live USB εδώ:http://gparted.sourceforge.net/download.php

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.