Εκθρονίζεται από την ευρωπαϊκή αγορά ο Internet Explorer της Microsoft

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Διαδικτύου, ο browser της Microsoft χάνει την πρώτη θέση σε μια μεγάλη αγορά: ο Firefox του ιδρύματος Mozilla είναι πλέον πρώτος μεταξύ των Ευρωπαίων χρηστών, δείχνουν τα στοιχεία εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της StatCounter, το πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα Firefox είχε το Δεκέμβριο μερίδιο 38,1% στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το ποσοστό του Internet Explorer έπεσε στο 37,5%.

Το Chrome της Google μείωσε τη διαφορά από τον ΙΕ με ποσοστό 14,6%, συγκριτικά με μόλις 5,1% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αλλαγή στις ισορροπίες δυνάμεων «φαίνεται να συμβαίνει επειδή το Chrome της Google κλέβει μερίδιο από τον Internet Explorer ενώ ο Firefox διατηρεί το υφιστάμενο μερίδιό του» εξηγεί στο Reuters ο Αοντάν Κούλεν, διευθύνων σύμβουλος της StatCounter.

«Πιθανότατα βλέπουμε τα αποτελέσματα της συμφωνίας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού και τη Microsoft, προκειμένου να δώσει [η εταιρεία] στους Ευρωπαίους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής και ένα μενού browser» επισημαίνει.

Ο Κούλεν αναφέρεται στη συμφωνία του περασμένου Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία το λειτουργικό σύστημα Windows στην ευρωπαϊκή αγορά πρέπει να προσφέρει μια οθόνη επιλογής, η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ 12 ανταγωνιστικών προγραμμάτων για περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Όσον αφορά την κατάταξη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα στοιχεία της StatCounter δείχνουν ότι το μερίδιο του IE έπεσε το Δεκέμβριο στο 46,9%, ενώ του Firefox διαμορφώθηκε στο 30,8% και του Chrome στο 14,9%.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.