16 megapixels στα smartphones!

Πιστεύετε ότι τα 5 megapixels είναι μια χαρά για κάμερα κινητού; Η γιαπωνέζικη Renesas προφανώς θεωρεί ότι τα 5 megapixels είναι για γέλια και για το λόγο αυτό έχει αναπτύξει έναν νέο αισθητήρα μικρών διαστάσεων, που τραβάει φωτογραφίες στα 16 megapixels. Με άλλα λόγια, έρχονται στο εγγύς μέλλον smartphones που θα μπορούν να απαθανατίζουν στιγμιότυπα στα 16 megapixels.
Μιλάμε για ένα νούμερο που βάζει κάτω πολλές entry-level DSLR φωτογραφικές! Βέβαια, αν ξέρετε έστω και λίγα πράγματα για τη φωτογραφία θα γνωρίζετε ήδη ότι οι αριθμοί δε λένε απολύτως τίποτα. Τι να το κάνεις το ISO 700.000 και τα 1500 megapixels αν δεν ξέρεις να τραβάς φωτογραφίες; Παρ' όλα αυτά, οι μεγάλοι αριθμοί είναι ένας απλός τρόπος για να εντυπωσιάσεις τον κόσμο. Όπως και να το κάνουμε, πολλοί είναι αυτοί που θα ψαρώσουν αν δουν κινητό με κάμερα 16 megapixels.
Ο νέος αισθητήρας είναι σε τελικό στάδιο δοκιμών αυτή τη στιγμή και αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή το Μάρτιο. Αν δεν αλλάξει κάτι στο χρονοδιάγραμμα, μέσα στη χρονιά θα τον δούμε στα πρώτα κινητά. Αν, βέβαια, οι κατασκευαστές κρίνουν ότι αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.