Τι είναι ο HACKER,CRACKER,BLACK HAT,SCRIPT KIDDIE,WAR DRIVERS κτλ.

HACKER : Ο χακερ τροποποιεί κάτι ώστε αυτό να λειτουργεί διαφορετικά απ’ ότι αρχικά σχεδιάστικε να κάνει.
CRACKER : Έχει σατανικό κίνητρο, δόλο, κλεψιά ...
ETHICAL HACKER : To καλό παιδί της πιάτσας, κίνητρο η αμυντική ασφάλεια.
WHITE HAT : Παλαιότερος όρος για τον ηθικό χάκερ.
BLACK HAT : Συνόνυμο του cracker, δόλιος χακερ.
GRAY HAT : Αυτός που την ημέρα έχει το ρόλο WHITE HAT και την νύκτα το ρόλο BLACK HAT. Ο ηθικός χακερ συμπεριφέρεται σαν GRAY HAT hacker, το βράδυ χρησιμοποιεί όλες τις παράνομες μεθόδους (εργαλεία) προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. 
SCRIPT KIDDIE : Σημαίνει ερασιτέχνης, αυτός που χρησιμοποιεί scripts που τα φτιάχνουν άλλοι χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις.
HACTIVISM : Οταν κάνεις hacking σε κάτι που πάει αντίθετα με το πιστεύω σου.
HONEYPOT : Οι εταιρείες πολλές φορές φτιάχνουν server παραλαγής. Δηλώνουν δηλαδή ότι έχουν ένα server με συγκεκριμένο hardware/software ενω στην πραγματικοτητα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μ’ αυτό τον τρόπο ξοδεύουν τον χρόνο του κακού χακερ και μαθαίνουν πως αυτός εργάζεται.
VuLNERABILITY : Αδυναμίες του συστήματος, τρύπες, που ενδεχομένος βοηθούν τους χακερ να καταλάβουν το σύστημα.
EXPLOIT : Μέθοδος διείσδυσης σε ένα σύστημα που βασίζεται σε κάποιο vulnerability. Οπως καταλαβαίνεται exploit σημαινει δολαρια ($) ....
0DAY : Αν ένα exploit δεν δημοσιευτεί όνομάζεται 0DAY και κοστίζει πολλά πολλά δολάρια ($$$).

Εξωτερικοί κίνδυνοι δικτύου:
WAR DRIVERS : Ο ηθικός χακερ προσπαθεί να διεισδύσει στο δίκτυο μέσω Access Point. O ηθικός χάκερ σ’ αυτήν την περίπτωση βρίσκεται έξω από το κτίριο.
BLACK BOX ATTACK : Ο ηθικός χακερ κάνει δοκιμή διείσδυσης δικτύου χωρίς να γνωρίζει την εσωτερική του δομή (infrastracture) π.χ. επίθεση από Internet.
WHITE BOX ATΤACK : Ο ηθικός χακερ κάνει δοκιμή διείσδυσης δικτύου γνωρίζοντας πληροφορίες για την εσωτερική δομή του δικτύου π.χ πληροφορίες που δόθηκαν από network admin (που για κάποιο λόγο δεν είναι ευχαριστημένος υπάληλος).


Εσωτερικοί Κίνδυνοι δικτύου
IGNORANT EMPLOYEE : Ο ηθικος χακερ προσποιήται τον αμελή υπάλληλο, ανοίγει λογαριασμό email, τον εκθέτει σε spam ελέγχει τι περιορισμοί έχουν ενεργοποιηθεί, τι antivirrus προγραμματα τρέχουν, αν υπάρχουν vulnerabilities ... Δεν εγκαθιστά critical patches …
DISGRUNTED EMPLOYEE : Οι υπάλληλοι που δεν είναι ευχαριστημένοι μπορεί να αφήσουν ένα λογαριασμό ώστε να κάνουν dial up σε κάποιο server για να προξενήσουν ζημιά.
RECKLESS ADMINS : Χρησιμοποιούν το ίδιο password στους router, web server, mail server …
RED TEAM : Άνθρωποι οι ομάδες ανθρώπων που εξειδικεύοντai σε συγκεκριμένο τομέα π.χ Cisco router, web script programming …


Θα κλείσω με τούτο:

Θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχουμε υπʼ όψιν μας το εξής. 
Παλαιότερα όταν δήλωνες χακερ, 
όλοι λέγανε πω, πω θα πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος. 
Τώρα όταν δηλώνεις χακερ πηγαίνεις ΦΥΛΑΚΗ. 


ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Ο ηθικός χακερ όταν κάνει hacking το κάνει ΝΟΜΙΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.