Google: "Δε θέλετε να φαίνεται το σπίτι σας στο Street View; Μετακομίστε!"

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο CNN και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα θέματα που ανακύπτουν κάθε τόσο σχετικά με το Street View. Ο Eric Schmidt ρωτήθηκε για το τι στοιχεία συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα της Google όταν περνούν από ένα δρόμο για φωτογράφιση. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική, καθώς ουσιαστικά κάλεσε όποιον έχει επιφυλάξεις απέναντι στο Street View να μετακομίσει!




"Το αυτοκίνητο περνά από κάθε σημείο μόνο μια φορά, άρα δεν τίθεται θέμα παρακολούθησης. Οπότε, μπορείτε απλά να μετακομίσετε", ήταν τα λόγια του Schmidt. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με κάποια ΜΜΕ να κάνουν λόγο για "επική γκάφα". Αμέσως μετά τη συνέντευξη, ο Schmidt ανασκεύασε με γραπτή του δήλωση. "Αν δείτε την αμοντάριστη συνέντευξη, η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε μια ενότητα για την ιδιωτικότητα που κράτησε πολλή ώρα. Προφανώς, ήταν ατυχής δήλωση. Αν ανησυχείτε για το προσωπικό σας απόρρητο στο Street View και θέλετε να αφαιρέσετε το σπίτι σας από αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας και θα το βγάλουμε", ήταν η μετέπειτα δήλωση του Schmidt

Η επίμαχη δήλωση του Schmidt είναι ενδεικτική του εκνευρισμού που έχει προκαλέσει στη Google ο συνεχιζόμενος θόρυβος σχετικά με τη δραστηριότητα του Street View, μετά την αποκάλυψη ότι τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από δίκτυα Wi-Fi.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.