Κρυπτογράφηση δεδομένων σύντομα στο Facebook

Πριν από λίγες ημέρες, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook δεσμεύουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύουν σε διαφημιστικές και άλλες εταιρείες. Το θέμα έφτασε μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο, με δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητούν εξηγήσεις από το Mark Zuckerberg για το θέμα. Τελικά, το Facebook φαίνεται -έστω και καθυστερημένα- να αναλαμβάνει δράση.

Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα κρυπτογραφηθούν οι μοναδικοί (unique) κωδικοί των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, οι iframe-based εφαρμογές τους Facebook θα μπορούν να διαβάζουν το ID του εκάστοτε χρήστη, αλλά δε θα μπορούν να τον αποστείλουν "κατά λάθος" μέσω HTTP header. Σύμφωνα με το Facebook, η κρυπτογράφηση θα κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο της υπηρεσίας.

Βέβαια, η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να πείσει τους Facebook-σκεπτικιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν την υπηρεσία για παραβιάσεις στο θέμα των προσωπικών δεδομένων. Είναι δεδομένο ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα ανακύψει εκ νέου ένα παρόμοιο ζήτημα - αν υποθέσουμε, βέβαια, ότι το παρόν θέμα θεωρείται λήξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.