Internet με ταχύτητα 120Mbps στον Καναδά


Η καναδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Videotron ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το οποίο θα δώσει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet με την εξωπραγματική ταχύτητα των 120Mbps, δηλαδή 5 φορές ταχύτερα από το μέγιστο θεωρητικό όριο των24Mbps που έχουμε στην Ελλάδα (και το οποίο, φυσικά, δεν έχει πιάσει κανείς).

Το νέο πρόγραμμα υπόσχεται ταχύτητες download 120Mbps και upload 20Mbps μέσω της τεχνολογίαςDOCSIS 3.0. Σε πρώτη φάση, το δίκτυο θα ενεργοποιηθεί στο Κεμπέκ μέχρι τα τέλη του 2010 και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Videotron μέσα στο 2011.

Βέβαια, οι υψηλές ταχύτητες συνεπάγονται και αντίστοιχες τιμές. Το μηνιαίο κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο είναι 150 δολάρια Καναδά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 100 ευρώ.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα οι απαραίτητες υποδομές για Internet 120Mbps, αλλά μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε...

Προέλευση από e-pcmag.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.