Οι 10 καλύτερες Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν έχετε Mac ή Windows)

Ακόμα και αν είστε χρήστες σε Windows (ή Mac), γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιείται το Linux είναι μια πολύτιμη δεξιότητα , και μπορεί να τρέξει ένα σωρό απίθανα πράγματα στο σπίτι σας, ακόμα κι αν δεν είναι η κύρια desktop OS σας. Εδώ είναι 10 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Linux, ακόμη και αν δεν είστε έτοιμοι να πάτε σε πλήρη έkδοση Linux.






10. Αντιμετώπιση προβλημάτων άλλους υπολογιστέςP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)SΑΝΑΠΤΎΞΤΕ
Δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε το Linux σε έναν υπολογιστή για να είναι χρήσιμο το  μόνο που χρειάζεστε είναι ένα live CD. Ακριβώς εκκίνηση από το CD και μπορείτε να πάρετε όλα τα αρχεία από το σκληρό δίσκο, ακόμη και αν ο υπολογιστής δεν θα εκκινήσει ή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα αντιμετοπίζεται. Φυσικά, δεν είναι όλα τα λειτουργικά linux "διασώστες" διάσωσης του συστήματος σας υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν αυτοί την δουλειά, αλλά ένα κομμάτι των βασικών γνώσεων Linux μπορεί να σας μετατρέψει σε έναν εμπειρογνώμονα αντιμετώπιση προβλημάτων.

9. Κάντε ένα Chromebook πιο χρήσιμοP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)SΑΝΑΠΤΎΞΤΕ
Θα εκπλαγείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε στο Chrome OS. Υπάρχουν πολλές μεγάλες Chrome εφαρμογές εκεί έξω για επεξεργασία ήχου, βίντεο, εικόνες.Ευτυχώς, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Linux μαζί με το Chrome OS πολύ εύκολα, και να αποκτήστε πρόσβαση σε ένα παραδοσιακό desktop με μια δέσμη των apps.

8. Φιλοξενήσει μια τοποθεσία Web ή WebAppP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)SΑΝΑΠΤΎΞΤΕ
Θα εκπλαγείτε πόσες ιστοσελίδες που επισκέπτεστε κάθε μέρα στην πραγματικότητα τρέχουν σε Linux.Ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Linux-based web υποδοχής-όπως Dreamhost -για να φιλοξενήσει το δικό σας αναγνώστη RSS με προσωπική Μικροσκοπικά RSS , ή το δικό σας Dropbox με OwnCloud . Θα μπορούσε, βέβαια, να φιλοξενήσει όλα αυτά σε ένα κουτί Linux στο σπίτι σας. Είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό σας δίνει πλήρη έλεγχο πάνω από όλα, αντί να τοποθετούν τα δεδομένα σας στα χέρια κάποιου άλλου.

7. Εργασία με σκληρούς δίσκους και κατατμήσειςP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)
Αν δύο ή τρία συστήματα να εκκινήσετε στο σύστημά σας και θέλετε να μετακινήσετε γύρω από τα partitions, θα έχετε έναν πολύ ευκολότερο τρόπο με Linux live CD και το GParted .Ακόμη και αν δεν το κάνετε dual-boot, θα χρειαστεί ακόμα λίγη βοήθεια από το Linux αν ποτέ μεταφερθήτε σε ένα solid-state drive , ή να κάνετε αναβάθμιση σε μια πιο ευρύχωρη μονάδα .Και αν θέλετε να διαγραψετε τα δεδομένα σας καλά, ώστε κανείς να μην μπορεί να πάρει στα δεδομένα σας ...

6. Αυτοματοποιήστε τα πάντα στο σπίτι σας

P

Με λίγη γνώση Linux και ένα φτηνό υπολογιστή που μοιάζει με το Raspberry Pi-, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη των μικροσκοπικών συσκευών οικιακού αυτοματισμού .Μπορείτε να ελέγχετε το σπίτι σας με το Siri ,τοποθετήστε ένα Ημερολόγιο Google στον τοίχο σας , που έχει συσταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης για το σπίτι , τον έλεγχο τις περσίδες σας και το κλιματιστικό , μουσική ρεύμα στο σαλόνι σας , ελέγξτε μια ψηφιακή κορνίζα ό, τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Με ένα φτηνή μητρική, όπως το Raspberry Pi και ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα όπως το Linux, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας και λιγότερο το πορτοφόλι σας. 

5. Στύστε ένα Home Server για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, Streaming, torrenting, και ΠερισσότεραP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)
Αν θέλετε να αφήσετε τον υπολογιστή σας μόνο για να μοιράζετε αρχεία ή να κατεβάσετε torrents, ένα μικρό ειδικό κουτί Linux μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση. Με έναν παλιό υπολογιστή ή έναν φτηνό νέο, μπορείτε να βάλετε μαζί ένα διακομιστή σπίτι που αποθηκεύει τα αντίγραφα ασφαλείας σας, ταινίες και μουσικές,torrents, ή να εκτελεί οποιοδήποτε αριθμό άλλων καθηκόντων με την ησυχία του. Μπορείτε να βάλετε ένα μαζί με Nas4Free , FreeNAS , ή ακόμα και το Ubuntu . (Ναι, ξέρουμε FreeNAS και NAS4Free είναι τεχνικά FreeBSD-αλλά θα πάμε να τους κάνουμε "αποκοπή" σε Linux για πρακτικούς λόγους).

4. Δημιουργήστε ένα Dedicated Media Center ή Video Game MachineP


Εάν έχετε έναν υπολογιστή που δεν θα τον χρησιμοποιήσετε ως desktop αλλά σαν media center γιατί να μην δημιουργήσετε απλά με ένα backend Linux; Είναι δωρεάν και εύκολο να το κάνουμε. XBMC λειτουργεί μεγάλη επιτυχία σε Linux, τρέχει και σε ένα Raspberry Pi ή απλά μια χαμηλής ισχύος PC, και μπορείτε να ενεργοποιήσετε μόνο για κάθε PC σε μια ρετρό κονσόλα παιχνιδιών βίντεο all-in-one. Το Raspberry Pi λειτουργεί καλά για τα παλία παιχνίδια , αλλά θα θέλατε κάτι πιο ισχυρό για να παίξετε κάτι καινούργιο.Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και να δημιουργήσετε ένα ρετρό arcade τραπέζι του καφέ.

3. ΑνανεώστετηνHacking και Ασφάλεια σαςP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)
Κάποιες διανομές Linux, όπως το BackTrack ή Kali και parrot, είναι διανομές ασφαλείας και συστήματα ασφαλείας ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μάθετε πώς να, χακάρουμε WEP ή WPA Wi-Fi κωδικούς πρόσβασης , το οποίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε λίγο περισσότερα για τη δική σας ασφάλεια των δικτύων και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από παρόμοιες επιθέσεις. Φυσικά, δεν συνιστούμε τη χρήση αυτών των αρμοδιοτήτων για το κακό αλλά γνωρίζοντας κόλπα το κακό σας δίνει μια καλή πορεία για την πρόληψή τους.

2. Ανάσταση ενός παλαιού υπολογιστή ή ενός αργού υπολογιστή P

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)
Και κάπως έτσι ερχόμαστε σε μια από τις πιο προφανής και κοινές χρήσεις για το Linux και εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα. Εάν έχετε έναν υπολογιστή που έχει δει καλύτερες μέρες, τα Windows είναι μακριά από το ιδανικό λειτουργικό σύστημα τότε εγκαταστήσετε μια ελαφρύα διανομή Linux σε αυτό ( όπως Lubuntu ή, αν είστε λίγο περισσότερο συνειδητοποιημένοι, Archbang ) και θα αισθανθείτε σαν ένα νέο μηχάνημα και πάλι. Μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τα πάντα σαν τα Windows στον υπολογιστή σας αλλά μπορεί να κάνει καλύτερο από έχοντας ένα μη-λειτουργικό υπολογιστή, σε λειτουργικό και λειτουργεί τέλεια για βασικές εργασίες.

1. Μάθετε περισσότερα για το πώς Υπολογιστές ΕργασίαP

Top 10 Χρήσεις για το Linux (ακόμα και αν Main PC σας τρέχει Windows)
Τα περισσότερα πράγματα τρέχουν Linux αυτές τις μέρες, από τις τηλεοράσεις μέχρι και το Android τηλέφωνο στην τσέπη σας, και μαθαίνοντας για το Linux δεν είναι μόνο ένα διασκεδαστικό χόμπι, αλλά θα σας βοηθήσει να μάθετε λίγο περισσότερα για το τι κάνουν αυτές τις μηχανές τόσο καλές. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με κάτι σαν το Ubuntu ή Mint , στη συνέχεια, όταν γίνετε λίγο πιο εξοικειωμένοι, να προχωρήσουμε σε Arch για κάποια σοβαρή μάθηση . Υπάρχει ένας μεγάλως αριθμός διανομών εκεί έξω επιλέξτε τον κατάλληλο για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.