ROM Installer: Μία εξαιρετική εφαρμογή για όσους αρέσκονται στο φλασάρισμα


Μία από τις πρώτες σκέψεις μετά την απόκτηση δικαιωμάτων διαχειριστή (root) στη συσκευή μας, είναι η εύρεση μίας ποιοτικής custom ROM. Αν δεν ξέρεις όμως τι ψάχνεις στο ίντερνετ, δύσκολα θα βρεις κάτι καλό. Το ROM Installer είναι μία εφαρμογή που μας προτείνει και μας βοηθάει να εγκαταστήσουμε custom ROM μαζί με άλλα χρήσιμα έξτρα.

Εγκαθιστώντας το στη συσκευή μας το ROM Installer αναγνωρίζει το μοντέλο και φιλτράρει όλα τα πακέτα που απευθύνονται σε αυτό. Διαθέτει μία μικρή προς το παρόν βάση δεδομένων με ROM τις οποίες μπορούμε να κατεβάσουμε άμεσα από την εφαρμογή και να προχωρήσουμε σε εγκατάσταση. Για να τις εγκαταστήσουμε όμως θα χρειαστούμε και μία custom recovery και το ROM Installer μας έχει καλυμμένους και σε αυτό. Στη βάση του διαθέτει όλες τις γνωστές (CWM, TWRP) τις οποίες μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει επίσης και άλλα χρήσιμα πακέτα όπως γραμματοσειρές (fonts), τα Google Apps (το Play Store δηλαδή), αναβαθμίσεις για το Superuser και το su binary, όπως επίσης και πολλά ακόμα hack από διάφορους προγραμματιστές. 

Αν για τη συσκευή μας δεν υπάρχουν διαθέσιμες ROM ή recovery, η εφαρμογή μπορεί να παραμείνει χρήσιμη καθώς μας δίνει τη δυνατότητα αν έχουμε κατεβάσει μόνοι μας το zip μίας ROM να το εγκαταστήσουμε μέσω αυτής χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε recovery mode επιλέγοντας μάλιστα τα "Wipe" που θα γίνουν στα partition της συσκευής πριν η ROM μας εγκατασταθεί! Μπορούμε επίσης να κάνουμε backup & restore τη ROM μας ή να τσεκάρουμε αν διαθέτει κάποια αναβάθμιση.


Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους αλλά απαραίτητη για όσους διαθέτουν υποστηριζόμενη συσκευή. Είναι σχετικά καινούρια εφαρμογή και ελπίζουμε να εμπλουτιστεί με ROM και recovery για όσο περισσότερα μοντέλα γίνεται. Οι δημιουργοί της είναι οι άνθρωποι που μας έφαραν το ROM Toolbox οπότε η ποιότητα είναι μάλλον εγγυημένη.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store. - See more at: http://www.doctorandroid.gr/2013/12/rom-installer.html#sthash.CCUgz8hd.dpuf


Πηγή:doctorandroid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.