Αφαιρέστε την προστασία DRM από τα ψηφιακά σας βιβλία!


Φανταστείτε να αγοράζατε ένα «κανονικό» βιβλίο (με χαρτί, εξώφυλλο κλπ) από το βιβλιοπωλείο, αλλά να μπορούσατε να το διαβάσετε μόνο εσείς, αν το δανείζατε σε έναν φίλο σας, να μην μπορούσε καν να το ανοίξει. Επίσης, ακόμα και εσείς ο ίδιος, που το αγοράσατε και σας ανήκει, να μπορείτε να το ανοίξετε και να το διαβάσετε μόνο στο σπίτι σας – όχι, π.χ. στο μετρό – και μόνο σε ένα δωμάτιο, στο σαλόνι, αλλά όχι στο μπάνιο ή την κουζίνα. Αν σας ακούγεται παράλογο, αυτό ακριβώς κάνει, κατ' αναλογία, η ηλεκτρονική προστασία DRM στα ψηφιακά βιβλία. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να την ξεφορτωθείτε μια και καλή!

Κατεβάζοντας τα εργαλεία

Ορμητήριο για την αφαίρεση DRM στα ηλεκτρονικά βιβλία είναι το blog http://apprenticealf.wordpress.com/
Στο blog αυτό θα βρείτε τις τελευταίες εκδόσεις όλων των κατάλληλων εργαλείων. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η tools_v6.0.4.zip.
Προσοχή! Για να κατεβάσετε το αρχείο, θα πρέπει να ξε-τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα στο "Use our download manager and get recommended downloads" και να πατήσετε το γκρι κουμπί Download ακριβώς από πάνω. Αγνοήστε οποιοδήποτε άλλο κουμπί Download στη σελίδα.
1-download-tools
Όλα τα απαραίτητα εργαλεία για το ξεκλείδωμα θα τα κατεβάσετε σε ένα αρχείο .zip. Αφού το αποσυμπιέσετε, στο εσωτερικό του θα βρείτε 3 φακέλους.
2-folders
Στο παρόν άρθρο θα δείξουμε τη χρήση των εργαλείων για Windows. Στο πακέτο περιλαμβάνονται αντίστοιχα και εργαλεία για Mac.
Το εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε είναι το DeDRM.
Ανοίγοντας το αρχείο ReadMe_first.txt, πηγαίνουμε στην ενότητα «DeDRM application for Windows users: (Windows XP through Windows 8)», όπου μας ενημερώνει πως για να λειτουργήσει το πρόγραμμα χρειάζεται να έχουμε εγκαταστήσει την Python και το PyCrypto στον υπολογιστή μας.
Στην ενότητα "Windows and Python", προτείνουν τα εξής προγράμματα:
Python: Active Python 2.7 Community, που θα το βρείτε εδώ.
PyCrypto αντίστοιχης έκδοσης με την Active Python (2.7), που θα το βρείτε εδώ.
Κατεβάστε και εγκαταστήστε τα παραπάνω προγράμματα (πρώτα την Active Python, ύστερα το PyCrypto).

Αφαιρώντας το DRM

Πλέον, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκλειδώσετε ένα ebook με DRM, είναι να μπείτε στο tools_v5.6.2\DeDRM_Applications\Windows\DeDRM_5.6.2 και να κάνετε drag and drop το κλειδωμένο αρχείο του ebook πάνω στο αρχείο «DeDRM_Drop_Target.bat»
3-dedrm
Το ξεκλείδωτο αρχείο θα δημιουργηθεί αυτόματα δίπλα στο κλειδωμένο.
Αν κάποιο συγκεκριμένο ebook δεν ξεκλειδώνει με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο DeDRM_Drop_Target.bat, και θα σας ανοίξει το πρόγραμμα, στο οποίο μπορείτε να ορίσετε χειροκίνητα ορισμένες παραμέτρους, προκειμένου να ξεκλειδώσετε το αρχείο.
4-advanced

Αυτό ήταν όλο!

Τώρα πλέον, όποιο ebook αγοράσετε, μπορείτε να το έχετε ξεκλείδωτο, για να μην δεσμεύεστε να μπορείτε να το διαβάσετε μόνο σε μία συσκευή ή έναν ebook reader.
Πηγή:pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.