Κάθε χρόνο αυξάνετε ο κίνδυνος απειλών σε κινητές συσκευές και cloud υπηρεσίες


Η ESET όπως κάθε χρόνο, αξιοποιώντας τις ομάδες έρευνας που διαθέτει παγκοσμίως εξέδωσε έκθεση με την αξιολόγηση των απειλών που σημειώθηκαν το 2012 και προβλέψεις για το 2013.

Σύμφωνα με αυτή, αναμένεται σημαντική αύξηση του κακόβουλου λογισμικού που προσβάλλει κινητές συσκευές, διεύρυνση της διάδοσης malware μέσω των websites και συνεχόμενη αύξηση των botnets καθώς και των επιθέσεων στο cloud με αποτέλεσμα διαρροές πληροφοριών.

Κατά το 2012 παρατηρήθηκε η εδραίωση κακόβουλων προγραμμάτων σχεδιασμένων να προσβάλλουν συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία Android, δεδομένης μάλιστα της αύξησης χρήσης των συγκεκριμένων συσκευών.

H εταιρεία ερευνών Juniper Research εκτιμά ότι το 2013, ο αριθμός των χρηστών που θα χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές θα ανέλθει στους 530 εκατομμύρια, τη στιγμή που το 2011 300 εκ. χρήστες είχαν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των τηλεφωνικών συσκευών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ESET θεωρεί ότι το 2013 θα υπάρξει σημαντική αύξηση του malware που προσβάλλει κινητές συσκευές, προβλέποντας μάλιστα ότι θα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, επεκτείνοντας το φάσμα των κακόβουλων ενεργειών που προκαλεί στις μολυσμένες συσκευές.

Σε ότι αφορά στο malware για Android η ESET εκτιμά ότι θα υπάρξουν τρεις τύποι "συμπεριφορών": κλοπή πληροφοριών (spyware), αποστολή μηνυμάτων SMS με τηλεφωνικούς αριθμούς υψηλής χρέωσης, και μετατροπή των συσκευών σε "Ζόμπι" (botnet).


Την πλήρη ανάλυση της ESET μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.